HTML

Miss Brightside

Az én agymenéseimről és gondolataimról olvashattok itt. Pontosabban véleményeket könyvekről, filmekről, zenéről, világ dolgairól, a tévéről, ami éppen eszembe jut.

Friss topikok

  • MissBrightside: @mrskowalski: Amikor láttam annyi negatív érzés lett rajtam úrrá, amikor ezt a borzalmat láttam, h... (2012.07.21. 11:31) Titanic 2

Egy személyes blog

2012.11.23. 17:57 MissBrightside

Rihanna: Unapologetic

Címkék: Rihanna


Sosem tartoztam Rihanna rajongótáborához számomra túl maistream, bár biztos én valamelyik kedvencemre is ezt rá lehet húzni, de ezt hagyom is. Ő napjaink legismertebb és legsikeresebb énekesnője több millió eladott lemezzel és dallal. Több mint 12 listavezető sláger. Ezek mellett Grammy-díjas. Szinte már megszokottá vált, hogy Rihanna minden november új albummal rukkol elő. Ez már a hetedik lemeze, pedig tíz éve sincs pályán. 
A legutóbbi lemez a Talk that Talk a maga módján a szexről szóló dalcsokorral még tetszett, pedig egy elektronikus szutyok volt az egész. Nem mondanám, hogy az Unapologetic jobban sikerült volna. A Diamonds-hoz hasonló korongot vártam, ennek a fele teljesült. Túl sok a dubstep és az elektrós hangzás.A végeredmény átlagos.

A Fesh Out the Runaway egyértelmű klubnóta, amiben Rihanna rappel is. Kislemez befutó. A dob talán a szám egyetlen pozitívuma, de a zene elég idegesítő. A Diamonds-ban meglepő módon érzelmeket is kapunk. Gondolom a dalt Riri halott nagyanyja ihlette. Rég hallottam ilyet tőle. Amúgy a kliptörténetére rájött valaki, mert én azóta sem? Ha valaki tudja, írja le lécci. R'n'B, pop és egy kis soul jó stíluskeverés. Numb egy duett Eminemmel nem rég hallgattam meg, de nem maradt meg. Lehet, hogy nem velem van a baj. Tényleg kiesett a dal. Pour It Up R'n'B nóta számomra. Igazából a semmi extra kategória. Háttérzajként funkcionálhat. Loveeeee song feat. Future a fickó jól énekel, de van egy rész nála, ami olyan, mintha öklendezne. Különben Rihanna hangja is nagyon jól szól. Neki elég karakteres és erős mély hangja van. Szerelmes szám egy elég monoton zenével. Jump koncertnóta. Simán felkerülhetett volna a Talk that talkraMiért erre került fel? Nem rossz. A refrén a vokállal egész jól sikerült, csak bedobja az általam szeretett dubstepet és tovább nyomásra késztet. Right Now kezdem az igényeim alább adni és a reményeim elszállnak. Azért kapunk ebben a számban érzéseket. Itt is erős a refrén. What Now típusú számokat vár az ember a bemutatkozó dal után. Ez egy öngyújtós, szenvedélyes ballada lett. Elég populárisra sikerült. Stay egy egyszerű érzelmes dalocska. Visszafogott, félénk zene és ének. Azért érzi az ember az előzővel szemben a különbséget. Mondjuk talán ez lett az egyik legjobb dal. Nobody Business feat. Chris Brown ahhoz képest, hogy Chris Brown baromi ellenszenves nem lett rossz szám ez. Mondjuk olyan ez, mintha Lady Gaga-tól vagy Xtinatól nyúlták volna, mert tiszta 'dívás' lett. Love Without Tragedy/Mother Mary ennek az a legnagyobb hibája, hogy túl hosszúra lett nyújtva, pedig jó lehetne. Amúgy az első fele valahonnan ismerős. Az első fele jobban bejön, de a második rész is korrekt. Get It Over With érzések bontakoznak ki egész jó zenei megoldásokkal. Talán unalmasnak tűnik, de remek. No Love Allowed is ismerős dallamokat idéz. Valami szigetvilág ihlethette. Megvan a korong lazuló dala. Lost in Paradise nálam is érvényesül, csak nem a Paradicsomban. Milyen jó ez a semmittelen dubstep, pedig az ének és a szövegrész teljesen korrekt. Csak a fickó semmilyen bitch-et ne nyögne be. Ezt Borgore óta utálom. Bulizós dalok közül a legelfogadhatóbb.

Tényleg átlagos album, bár voltak néhol meglepő pillanatok, de Rihannat az ember sosem a király lemezei miatt szerette, hanem a slágergyártása miatt. Azért remek szórakozást nyújtott. Kicsit pihenhetne, mert előbb-utóbb bekerül valami szanatóriumba meg a feltűnési viszketegségéből is visszavehetne, amúgy nem utálom őt. Ez megérdemel egy 5/3,5-et.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://missbrightside.blog.hu/api/trackback/id/tr654921953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása